Vardagsrummet Ung
är för Örnsköldsviks alla ungdomar, från årskurs 9 och uppåt. Varje söndagseftermiddag/kväll, håller Vardagsrummet Ung öppet mellan 15.00-21.00, i föreningen Vardagsrummets lokal på Lasarettsgatan 9. (Samma hus som Café UH. Vissa aktiviteter kommer att vara på Café UH, eller på Club UH som finns källaren i samma hus, eller i EFS-kyrkans lokaler som också finns i huset.)
Kvällen är indelad i fyra olika block, och ni ungdomar väljer själva vad ni är med på – det vill säga vilken tid ni kommer, och vilken tid ni går hem.

Drop-in i Vardagsrummet 15.00-17.00
Möjlighet att snacka, spela spel, att få läxhjälp och att dricka en kopp te eller kaffe.

Kortkurser 17.00-19.00
I samarbete med Mellansels Folkhögskola erbjuder vi en kurs som vi valt att kalla “Samhällsutveckling genom personlig utveckling”. Det funkar som så, att vi har 5 moment under en termin, och varje moment är ca 3 söndagar. Du är med på de moment som du tycker är intressanta. I slutet av terminen får du ett intyg som visar vilka moment du deltagit i. Exempel på moment som vi haft: Hjärt- och lungräddning, måleri, studieteknik, politisk filosofi, träningslära, gitarr…
I anslutning till kursaktiviteterna har vi samtalsgrupper/samtalsforum. Då vi pratar om ämnen som är kopplade till momentet, eller annat som är aktuellt för ungdomar i Örnsköldsvik just nu. Genom samtalsforum får du va med och diskutera med andra unga om intressanta ämnen, och dessutom utveckla din samtals- , lyssnar- och argumentationsförmåga.

Pingis/biljard 17.00-18.00
För den som inte vill vara med på kvällens kursaktivitet så öppnar vi upp vårt biljard- och pingisrum. Men alla är med på samtalsforum. 🙂

Mat. 19.00
För den som vill finns möjlighet att äta mat tillsammans. Maten äter vi ofta i EFS-kyrkans matsal som finns i samma hus som Vardagsrummet.
Maten kostar 20 kr.

Andakt (stillhet, bön, meditation) 19.30-19.45
För den som har en tro, eller har ett intresse för kristen tro och andlighet, finns möjlighet att vara med på en kort bön och en stund i stillhet. Vi läser ett kort stycke ur Bibeln, ber för veckan som ligger framför oss och annat som känns viktigt.

Drop-ut. 19.30-21.00
Det finns möjlighet att hänga kvar i Vardagsrummet fram till klockan 21.00 (eller på Café UH till klockan 22.00) då det är dags att gå hem och ladda för en ny skolvecka.