Vardagsrummet Ung är en ny satsning för Örnsköldsviks alla ungdomar, från årskurs 9 och uppåt. Varje söndagseftermiddag/kväll, från den 4 februari, håller Vardagsrummet Ung öppet mellan 15.00-22.00, i föreningen Vardagsrummets lokal på Lasarettsgatan 9. (Samma hus som Café UH. Vissa aktiviteter kommer att vara på Café UH, eller på Club UH som finns källaren i samma hus, eller i EFS-kyrkans lokaler som också finns i huset.)
Kvällen är indelad i fem olika block, och ni ungdomar väljer själva vad ni är med på – det vill säga vilken tid ni kommer, och vilken tid ni går hem.

De fem blocken är de här:
Drop-in i Vardagsrummet  15.00-17.00
Möjlighet att snacka, spela spel, att få läxhjälp och att dricka en kopp te eller kaffe.
Aktiviteter  17.00-19.00
Tre valbara aktiviteter erbjuds varje söndag, på tre olika teman – ”Rörelse”, ”Kreativitet” eller ”Tänkande”. Du väljer att vara med på det som intresserar dig.
Efter dessa aktiviteter har vi samtalsgrupper där vi lär känna varandra, och snackar om intressanta ämnen. Du kan välja en samtalsgrupp som håller på 20 minuter, eller en grupp som håller på 45 minuter.
Mat.  19.00-20.00
För den som vill finns möjlighet att äta mat tillsammans. Maten äter vi i EFS-kyrkans matsal som finns i samma hus som Vardagsrummet. Maten kommer kosta 25kr.
Gudstjänst.  20.00-21.00
För den som har en tro, eller har ett intresse för kristen tro och andlighet, finns möjlighet att avsluta kvällen med en enkel gudstjänst på 45-60 minuter, med bön, musik och 15 minuter prat om en bibeltext.
Drop-ut.  21.00-22.00
Det finns möjlighet att hänga kvar på café UH, eller i Vardagsrummet fram till klockan 22.00 så huset stänger, och det är dags att gå hem och ladda för en ny skolvecka.

Poängen med Vardagsrummet Ung är att vi vill skapa tid och en plats där Örnsköldsviks ungdomar kan lära känna andra unga (och vuxna), som man kan göra nya grejer och diskutera intressanta frågor med. Förhoppningsvis kan Vardagsrummet Ung bidra med inspiration, fler vänner och lite najs känsla i vardagen.
Vi ses!

Vardagsrummet Ung är ett samarbete mellan Elimkyrkan, EFS-kyrkan, Svenska Kyrkan i Örnsköldsvik, och föreningen Vardagsrummet.

P.S. Om du vill läsa ett lååååångt dokument om idén bakom ”Vardagsrummet Ung”, om vår värdegrund, om vilka principer som gäller i verksamheten, och vad det innebär att det är kyrkan som arrangerar ”Vardagsrummet Ung”, om hur vi ser på diskriminering, religion, droger och andra värderingsfrågor, då kan du klicka här:
Värdegrunds- och policydokument för Vardagsrummet Ung.