I Vardagsrummet anordnas aktiviteter och evenemang för att uppmuntra möten mellan människor där det goda samtalet ges utrymme. Vissa är i form av regelbundna träffar medan andra är enstaka tillfällen. Det är i princip alltid kostnadsfritt att vara med (vid undantag så aviseras det tydligt), och man behöver inte vara medlem i föreningen Vardagsrummet för att delta i någon av våra aktiviteter. Alla är välkomna att mötas i ömsesidig respekt och öppenhet.

På den här sidan presenterar vi våra återkommande aktiviteter. Följ vår Facebooksida för att hålla dig uppdaterad på alla våra events och arrangemang (klicka på länken nedan). Du kan också kontakta oss om du har frågor eller funderingar. Välkommen!

Kreativa Rummet
Varannan lördags, udda veckor, 12.00 – 14.00

(Datum läggs ut på vår Facebooksida)

Skapandet är en viktig del i våra liv och hos många bor en längtan som aldrig får komma till uttryck.
Varannan lördag mellan 12.00 – 14.00 är Kreativa Rummet öppet där vi skapar tillsammans, inspirerar varandra, har det gott och samtalar om konst och kreativitet. Varje deltagare tar med sig något man vill skapa med. Virkning, stickning, sömnad, teckning, målning, scrap booking, allt är välkommet!
Vi inleder med ett kortare samtal kring skapande och kreativitet. Ingen anmälan krävs och du rekommenderas vara 16 år eller äldre.
Ledare är Linda Lundin, konstnär.

 

Laudes – en bra start på dagen
OBS: Vilande tills vidare

Välkommen att börja dagen med
stillhet, bön och mediation.

Varje vardagsmorgon har du möjlighet att delta i något som kallas Laudes. Laudes betyder ”lovsångerna” och är en form av morgonbön som har mångtusenåriga anor.  Denna tradition som Laudes är hämtad från kallas ”tidebön” och formen innebär att man läser texter ur den bibliska textsamlingen och reflekterar över det lästa i stillhet. Vissa texter återkommer varje morgon, medan andra varieras från dag till dag.


Vardagsrummet Live
(Datum och tid läggs ut på vår Facebook-sida)

Vi tror att musik förenar och bygger broar och därför är vi glada att kunna välkomna alla till några kvällar fulla av sjudande, levande musik!
 
Kvällarna kommer att inledas med en kortare konsert med någon artist eller något band, nu närmast den 16/2 så är det Jack White Gårdstedt som inleder. Jack uttrycker att låtarna handlar om kärlek, resor och vart man är på väg i livet. Efter det övergår kvällen till ett jam där alla är välkomna att vara med och spela. På plats kommer att finnas en sånganläggning och olika rytminstrument som djembe, cajun och shaker. Om du har en fiol eller tvärflöjt som ligger och dammar så är det dags att plocka fram den nu!
 
Alla är välkomna att spela, både amatörer som proffs och det kommer att finnas alla möjliga musikstilar. Förmodligen kommer du att kunna höra låtar du hört många gånger förr, men i en helt ny version!
 
Varmt välkommen!

Poetiskt knytkalas
OBS: Vilande tills vidare

Vi samlas för att dela dikter med varandra. Ta med en egen text, eller något av en annan författare (eller kom tomhänt, det går också bra!) så läser vi dem och samtalar om innehållet. Det brukar bli riktigt intressanta samtal! Det är därför att poesi är en genialiskt bra genre… 🙂
 
Oavsett om du är van eller ovan poesiläsare så är detta en kväll för dig!
 
Fika finns också. Så allt är upplagt för en bra kväll!
Välkommen!

My Life – Workshop
(Datum och tid läggs ut på vår Facebooksida)

En kurs som under sex träffar söker det unika med just dig; din berättelse, dina ambitioner och dina önskningar. En upptäcktsresa genom ditt eget liv.
Varje träff har ett unikt tema och du kommer att lära dig både nya och spännande saker om dig själv.
Under kursens gång kommer du också att se hur intresserad Gud är av dig. Kanske du upptäcker att Gud är mer intresserad av dig än du själv är.
Vi använder oss av en s.k. My-Life karta och varken den som håller i kursen eller du som deltagare vet hur kartan kommer att se ut när den är klar. En upptäckt nästan lika fascinerande som livet självt!
Kursavgift: 180:-
OM du vill ha mer info om denna kurs,
maila oss på info@vardagsrummet.se


OBS! VILANDE TILLS VIDARE

Viktigt på riktigt
(Datum och tid läggs ut på vår Facebook-sida)

Ibland bjuder vi in till Vardagsrummet för samtal om vad som är ”Viktigt på riktigt”. Vi pratar tillsammans om frågor som väckts i oss under veckans nyhetsflöde. Vi ventilerar, reflekterar, formulerar, provtänker, lyssnar…
 
Ta gärna med nån fråga du vill prata om (och gärna en artikel som handlar om den, om du har). Det kan vara vilka frågor som helst (nästan):
”Vad händer i Kurdistan egentligen?” eller ”Varför lägger sig kyrkan i politik egentligen?” eller ”Varför verkar det grova våldet gå ner i åldrarna egentligen?” eller ”Vad betyder en Melodifestivaldeltävling i Ö-vik egentligen?”…
 
Samhällsfrågor, världsfrågor, livsfrågor… Så många frågor att samtala om! 🙂
 


Vardagsrummet Bjuder in
(Datum och tid läggs ut på vår Facebook-sida)

”Vardagsrummet bjuder in…” innebär längre samtal med intressanta gäster om livserfarenheter och kunskaper som är väl värda att delas med andra. Vi har hittills pratat om vägen in och ut ur alkoholism, om psykisk ohälsa och hälsa, om kvinnlighet, om manlighet och vi har pratat om socialt engagemang.
Under dessa kvällar brukar vi också bjuda på musik av någon duktig musiker och/eller artist och självklart bjuder vi på fika.


Böckernas Bok
Vilande tills vidare

Bibeln är världens mest lästa bok. Den uppmuntrar och provocerar. Den har i alla tider inspirerat poeter, författare, låtskrivare, historiker, kungar och bönder, rika och fattiga – ja människor av alla slag.
 
Vi vill genom dessa träffar ge möjlighet att läsa och upptäcka Bibeln tillsammans. Vi kommer att varje gång läsa en berättelse eller ett stycke ur Bibeln efter att vi gett en kort inblick i vem som skrev, när (kulturellt och socialt sammanhang) och varför, för att förstå kontexten. Efter att vi läst samtalar vi kort om det vi läst.
 
Vårt fokus är inte att debattera olika teologiska eller vetenskapliga teorier eller kring huruvida Bibeln är sann eller inte utan dessa träffar handlar om att upptäcka Bibelns litterära skatter. Oavsett om man tror på Bibelns budskap eller ej, så finns det många berättelser att spegla den mänskliga erfarenheten mot.
 
Välkommen!
 


Sällskap och spel
(Datum och tid läggs ut på vår Facebook-sida)

Att lära känna nya människor är alltid lättare under lättsamma former därför vill vi bjuda in dig till en kväll för att tillsammans med varandra och andra spela roliga och kluriga sällskapsspel. Vi ser fram emot skratt, spännande möten och en kopp kaffe eller te.